Hoe is havermelk goed voor een glutenvrij dieet?
Havermelk is een uitstekende bron van vitamines en mineralen zoals vitamine B12, magnesium en ijzer. Het zit ook boordevol vezels, die kunnen helpen bij de spijsvertering en je langer een vol gevoel kunnen geven. Havermelk is een uitstekende keuze voor mensen die hun inname van verzadigde vetten in zuivelmelk willen verminderen. Het bevat geen cholesterol, waardoor het een gezonder alternatief is voor mensen die op hun cholesterolwaarden letten. Bovendien is aangetoond dat havermelk het risico op hartaandoeningen en beroertes vermindert vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten en omega-3-vetzuren.
Hoe je havermelk thuis maakt
Thuis havermelk maken is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is havermout, water en een blender. Om havermelk te maken, begin je met het combineren van 1 kopje havermout met 4 kopjes water in een blender. Meng het mengsel ongeveer een minuut op de hoogste stand, of totdat de haver volledig is afgebroken. Giet het mengsel vervolgens door een kaasdoek of een fijnmazige zeef om de resterende stukjes haver uit de melk te verwijderen. Bewaar de afgewerkte havermelk ten slotte maximaal vier dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Indien gewenst kun je voor de smaak ook een snufje zout toevoegen. Nu je weet hoe je thuis je eigen havermelk kunt maken, kun je genieten van alle gezondheidsvoordelen zonder dat je het in de winkel hoeft te kopen!